Τμήμα Ιατρικής

Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας

Το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας (www.uth.gr) ιδρύθηκε το 1984 και δέχτηκε τους πρώτους μαθητές του το ακαδημαϊκό έτος 1988-89. Με διοικητική έδρα την πόλη του Βόλου, έχει αναπτυχθεί σε όλη την Περιφέρεια Θεσσαλίας και στη Στερεά Ελλάδα σε Βόλο, Λάρισα, Λαμία, Καρδίτσα και Τρίκαλα.
Το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας είναι ένα δυναμικά αναπτυσσόμενο ίδρυμα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και οργανώνεται σε 8 Σχολές, 35 μεταπτυχιακά προγράμματα και πολλά άλλα μεταπτυχιακά προγράμματα.

Σχολή Επιστημών Υγείας

Το Τμήμα Ιατρικής ανήκει στη Σχολή Επιστημών Υγείας του Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας. Η Σχολή Επιστημών Υγείας αποτελείται από τις ακόλουθες Σχολές ή Τμήματα: Ιατρική Σχολή (Λάρισα), Τμήμα Κτηνιατρικής (Καρδίτσα), Τμήμα Νοσηλευτικής (Λάρισα), Τμήμα Βιοχημείας και Βιοτεχνολογίας (Λάρισα), Τμήμα Φυσικοθεραπείας (Λαμία) και Τμήμα Δημόσιας και Μίας Υγείας (Καρδίτσα).

icon

1984

Βόλος - Ελλάδα

Η Uth ιδρύθηκε το 1984 και δέχτηκε τους πρώτους μαθητές της το ακαδημαϊκό έτος 1988-89.

Η Ιατρική Σχολή: Ίδρυση & Εγκαταστάσεις

Η Ιατρική Σχολή (www.med.uth.gr/en) ξεκίνησε τη λειτουργία του το ακαδημαϊκό έτος 1990-91 με την εισαγωγή των πρώτων 30 μαθητών του. Οι 4 πρώτοι απόφοιτοι του Τμήματος ορκίστηκαν τον Ιούνιο του 1996, ενώ η απονομή του πρώτου Διδακτορικού Διπλώματος έγινε τον Δεκέμβριο του 1999. Τον Φεβρουάριο του 2008 σημαντικό μέρος του Τμήματος μεταφέρθηκε στις νεόδμητες εγκαταστάσεις του στην Πανεπιστημιούπολη, στη Βιόπολη. .

Η Ιατρική Σχολή αναπτύσσει τη δραστηριότητά της στο κεντρικό της κτίριο, σε απόσταση πέντε χιλιομέτρων νότια του κέντρου της Λάρισας, στην περιοχή Βιόπολη, καθώς και στο ιδιόκτητο κτίριο της πρώην Κλινικής «Κατσίγρα», στο κέντρο της πόλης. . Το κεντρικό κτίριο της Ιατρικής Σχολής ιδρύθηκε στη Βιόπολη τον Μάρτιο του 2008 και βρίσκεται δίπλα στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας και το Τμήμα Βιοχημείας-Βιοτεχνολογίας. Η συνολική έκταση που έχει παραχωρηθεί για την Ιατρική είναι 90 στρέμματα. Τα Εργαστήρια της Σχολής έχουν συνολική επιφάνεια 16.000 m2. Οι εγκαταστάσεις αυτές περιλαμβάνουν εργαστηριακό χώρο 6.500 m2, χώρο διδασκαλίας 4.500 m2 (αμφιθέατρο 250 θέσεων, δύο μικρά αμφιθέατρα 100 θέσεων και τέσσερις αίθουσες διδασκαλίας 60 θέσεων), βοηθητικούς χώρους κ.λπ. Ο χώρος περιλαμβάνει Πανεπιστημιακή Βιβλιοθήκη (Παράρτημα Λάρισας), Εργαστήριο Ιατρικής Πληροφορικής και ένας από τους δύο κόμβους Πληροφορικής των φοιτητών.

Παράλληλα με την ανάπτυξη της Σχολής, η κατασκευή και λειτουργία του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας (ΠΠΛ) προχώρησε σε γειτονικό οικόπεδο 100.000 τ.μ. το οποίο ξεκίνησε τη λειτουργία του τον Σεπτέμβριο του 1999. Η εγγύτητα μεταξύ της Ιατρικής Σχολής και του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας διευκολύνει το κλινικό διδακτικό έργο των Μελών ΔΕΠ (κλινική πρακτική φοιτητών ιατρικής) τόσο κλινικών όσο και προκλινικών ειδικοτήτων. Αποστολή του UHL είναι η παροχή υψηλής ποιότητας ιατρικών υπηρεσιών στον πληθυσμό της Θεσσαλίας και των γειτονικών περιοχών της Δυτικής Μακεδονίας και της Στερεάς Ελλάδας.

Video Presentations - Faculty of Medicine - University of Thessaly 2024

medical-uth-biopolis
medical student GREECE
MEDICINE-GREECE-SCHOOL
LARISA-MEDICAL-GREECE

Στοιχεία επικοινωνίας

Πρόεδρος της Ιατρικής Σχολής
Τηλ: +30 2410-685711 - 685712
Φαξ: +30 2410-685553
e mail: proedros-med@uth.gr

ταχυδρομική διεύθυνση
Ιατρική Σχολή - Σχολή Επιστημών Υγείας
Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, Βιόπολη
Πανεπιστημίου 3 - 41500 - Λάρισα, Ελλάδα

Δεξιότητες που κάνουν μια ουσιαστική διαφορά για την επιχείρησή σας

Cras a elit sit amet leo accumsan volutpat. Suspendisse hendreriast ehicula leo, vel efficitur felis ultrices non. Cras a elit sit amet leo acun volutpat.

ΕΠΙΤΑΧΥΝΣΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ
90%
ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΕΣΟΔΩΝ
80%
ΠΩΛΗΣΕΙΣ FIREWALK
50%
elGreek
Μετάβαση στο περιεχόμενο