Αεροδρόμια
Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών
https://www.aia.gr/el/traveler/shopping-centre/services/
Αεροδρόμιο Θεσσαλονίκης Μακεδονία
https://www.skg-airport.gr/en/
Μεταφορά στη Λάρισα
Με το τρένο
Οργανισμός Σιδηροδρόμων Ελλάδος
https://ose.gr/en/home/
Με λεωφορείο
ΚΤΕΛ Λάρισας
https://www.ktellarisas.gr/
Μέσα Μαζικής Μεταφοράς στη Λάρισα
Πληροφορίες για τις τοπικές συγκοινωνίες και δημόσια δρομολόγια μπορείτε να βρείτε στη διεύθυνση:
Αστικό ΚΤΕΛ Λάρισας: https://www.ktelast-larisas.gr/
ΚΤΕΛ Λάρισας: https://www.ktellarisas.gr /
Η Ευρωπαϊκή Κάρτα Ασφάλισης Υγείας (EHIC) είναι μια δωρεάν κάρτα που προσφέρει πρόσβαση στη δημόσια υγειονομική περίθαλψη με τους ίδιους όρους και με το ίδιο κόστος (σε ορισμένες χώρες, δωρεάν) με τους ασφαλισμένους σε αυτήν τη χώρα.
Το EHIC δεν αντικαθιστά την ταξιδιωτική ασφάλιση, ούτε καλύπτει την ιδιωτική υγειονομική περίθαλψη
Οι φοιτητές του Προγράμματος Αγγλικών Πτυχίου Ιατρικής της Ιατρικής Σχολής μπορούν να έχουν τη δυνατότητα διαμονής στις εγκαταστάσεις της Φοιτητικής Εστίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας που βρίσκεται στη Γαϊόπολη, 41110, Λάρισα.
Το παρακάτω φοιτητικό εστιατόριο παρέχει τροφοδοσία χαμηλού κόστους σε φοιτητές του Προγράμματος Αγγλικών Ιατρικών Σπουδών, με την επίδειξη της Ακαδημαϊκής τους Ταυτότητας:
Central Student Restaurant (βρίσκεται στις εγκαταστάσεις της Σχολής Επιστημών Υγείας στη Βιόπολη, τηλ. 2410 685505).
Ώρες λειτουργίας: (καθημερινά Δευτέρα έως Κυριακή)
Πρωινό 07:30 – 09:00
Μεσημεριανό – Βραδινό (συνεχείς ώρες) 13:00 – 21:30
Βιβλιοθήκη της Ιατρικής Σχολής (https://med.uth.gr/vivliothiki) είναι παράρτημα της Βιβλιοθήκης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, που εδρεύει στο Βόλο (https://www.uth.gr/en/studies/practical-information/library-information-centre). Τα εγκαίνια της Κεντρικής Βιβλιοθήκης στο Βόλο χρονολογούνται από το 1988 και το Παράρτημα στην πόλη της Λάρισας για την υποστήριξη των αναγκών της Ιατρικής Σχολής το 1992. Στο νέο κτίριο στεγάζεται η Βιβλιοθήκη – Παράρτημα Λάρισας από το ακαδημαϊκό έτος 2008-2009 στη Βιόπολη (Μεζούρλο) Λάρισας και εξυπηρετεί τις ανάγκες των φοιτητών των Σχολών Ιατρικής και Βιοχημείας & Βιοτεχνολογίας.
Το υλικό της Βιβλιοθήκης ταξινομείται σύμφωνα με το διεθνές δεκαδικό σύστημα DEWEY και αποθηκεύεται σε κατάλογο που βασίζεται στο πρόγραμμα αυτοματισμού της Βιβλιοθήκης GEAC-ADVANCE. Η Ιατρική Βιβλιοθήκη συνδέεται με την Κεντρική Βιβλιοθήκη και τα παραρτήματά της στο Βόλο, μέσω Η/Υ μέσω του δικτύου Βιβλιοθηκών της Π.Θ., στο πλαίσιο του 2ου Κοινοτικού Πλαισίου Στήριξης 1995-1999 έχει ήδη εκσυγχρονιστεί, εμπλουτιστεί και δικτυωθεί με άλλες βιβλιοθήκες και βάσεις δεδομένων με το πρόγραμμα ΕΡΜΗΣ. Η βιβλιοθήκη συμμετέχει επίσης στον σύνδεσμο Ελληνικών ακαδημαϊκών βιβλιοθηκών (HEAL – Link ) και πλέον διαθέτει βάση δεδομένων με περίπου 23.000 τίτλους διαδικτυακών καθώς και πρόσβαση σε διάφορες on – line βάσεις δεδομένων βιβλίων με πλήρες περιεχόμενο και διάφορα θέματα.
Η λειτουργία της Ιατρικής Βιβλιοθήκης διέπεται από τον Κανονισμό Λειτουργίας της Βιβλιοθήκης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, ο οποίος καθορίζει το ωράριο λειτουργίας, τον κανονισμό του Αναγνωστηρίου και το δικαίωμα χρήσης και δανεισμού. Μέλος της βιβλιοθήκης μπορεί να γίνει οποιοδήποτε μέλος της Πανεπιστημιακής κοινότητας καθώς και εξωτερικό αναγνωστικό κοινό. Απαραίτητη η συμπλήρωση σχετικής αίτησης με την επίδειξη πρόσφατης φωτογραφίας και την επίδειξη αστυνομικής ταυτότητας ή διαβατηρίου για κατοίκους εξωτερικού.
Άρθρα ηλεκτρονικών περιοδικών καθώς και κείμενα από ηλεκτρονικά βιβλία μπορούν να ανακτηθούν από τους υπολογιστές της βιβλιοθήκης που είναι διαθέσιμοι στο κοινό. Εάν ένα άρθρο, βιβλίο ή άλλο υλικό είναι απαραίτητο στον χρήστη της βιβλιοθήκης και δεν υπάρχει στη συλλογή, τότε μπορεί να παραγγελθεί από άλλη βιβλιοθήκη στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό. Η εγγραφή στη βιβλιοθήκη είναι απαραίτητη, ενώ οι παραγγελίες για κάθε είδους υλικό γίνονται ηλεκτρονικά μέσω του συστήματος διαβιβλιοθηκών δανεισμού της βιβλιοθήκης.
Με απόφαση της Συνέλευσης της Σχολής και σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία, για κάθε νεοεισαχθέντα φοιτητή του Προγράμματος Αγγλικών Ιατρικών Σπουδών ορίζεται μέλος ΔΕΠ ως Σύμβουλος Σπουδών, ο ρόλος του οποίου είναι συμβουλευτικός κατά τη διάρκεια των σπουδών σε ακαδημαϊκά θέματα. Ο πρωτοετής φοιτητής ενημερώνεται για το όνομα του Συμβούλου του κατά την εγγραφή του στη Σχολή και μπορεί να αξιοποιήσει τις γνώσεις και την εμπειρία του καθ' όλη τη διάρκεια των σπουδών του. Η θητεία του Συμβούλου Σπουδών είναι ετήσια, αρχίζει την 1η Σεπτεμβρίου κάθε ακαδημαϊκού έτους και μπορεί να ανανεώνεται με τη σύμφωνη γνώμη του ενδιαφερόμενου.
Ο Σύμβουλος Σπουδών, σε συνεργασία με την υπηρεσία υποστήριξης σπουδαστών, συμβουλεύει και υποστηρίζει ιδιαίτερα τους πρωτοετείς φοιτητές, προκειμένου να διευκολυνθεί η μετάβασή τους από τη δευτεροβάθμια στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Επίσης συμβουλεύει και ενημερώνει όλους τους φοιτητές για θέματα των σπουδών τους και της μετέπειτα επαγγελματικής τους σταδιοδρομίας. Ο Σύμβουλος Σπουδών δεν είναι υπεύθυνος για την παροχή συμβουλών σε διαδικαστικά θέματα ή την υπενθύμιση των υποχρεώσεών του στον φοιτητή. Η αξιοποίησή του εναπόκειται στον μαθητή, καθώς ο ρόλος του δεν είναι καθοριστικός αλλά συμβουλευτικός και μάλιστα όχι αποκλειστικά, καθώς ο μαθητής μπορεί να συμβουλευτεί άλλους καθηγητές και ιδιαίτερα τους καθηγητές των μαθημάτων που σκοπεύει να επιλέξει.
Το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας δεν ανέχεται καμία μορφή άμεσης ή έμμεσης διάκρισης, θυματοποίησης, εκφοβισμού ή παρενόχλησης και διασφαλίζει την αρχή της ίσης μεταχείρισης. Η πολιτική του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας για την αντιμετώπιση των παραπάνω ζητημάτων στοχεύει στη δημιουργία ενός ακαδημαϊκού και εργασιακού περιβάλλοντος στο οποίο η παρενόχληση και ο εκφοβισμός δεν θα έχουν θέση και όπου όλα τα μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας θα έχουν τη διαβεβαίωση ότι το πρόβλημά τους θα αντιμετωπιστεί διακριτικά και με υπευθυνότητα. από το Ίδρυμα.
Η Ιατρική Σχολή δίνει ιδιαίτερη προσοχή στην αντιμετώπιση πιθανών προβλημάτων φοιτητών/προσωπικού και είναι ιδιαίτερα ευαίσθητη στη διαχείριση παραπόνων. Η αναφορά παραπόνων που αφορούν θέματα των φοιτητών του Προγράμματος Αγγλικών Πτυχίου Ιατρικής ή βαθμολογίες μπορεί να γίνει ηλεκτρονικά στη διεύθυνση comforts.medical.edu@uth.gr.
Η διαχείριση γίνεται μέσω του ανθρώπινου δυναμικού της Γραμματείας, άμεσα και διακριτικά και σε σοβαρές περιπτώσεις από τη Διοίκηση του Τμήματος.
Στόχος της υπηρεσίας ACCESS του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας είναι η καταγραφή των αναγκών των μαθητών με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες ή/και αναπηρίας και των καθηγητών τους, καθώς και η ενημέρωση και υποστήριξή τους. Επίσης, σημαντική αποστολή της ACCESS είναι η επιχειρησιακή παρέμβαση στους χώρους του Πανεπιστημίου με στόχο τη βελτίωση της προσβασιμότητας τους. Εάν οι μαθητές με αναπηρία θέλουν υποστήριξη, οι συμφοιτητές αναλαμβάνουν το ρόλο των βοηθών προκειμένου να ενισχύσουν την πρόσβαση των συμφοιτητών τους. Συγκεκριμένα, οι φοιτητές-βοηθοί σε συνεργασία με μέλη ΔΕΠ μπορούν να βοηθήσουν τους φοιτητές με αναπηρία στη μετακίνησή τους εντός των εγκαταστάσεων του Πανεπιστημίου, στη συμπλήρωση αιτήσεων, στην παρακολούθηση μαθημάτων, στη μετατροπή διαφόρων αρχείων σε άλλη μορφή, στην προετοιμασία τους για τις εξετάσεις. Τέλος, για τους κωφούς φοιτητές του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας δίνεται η δυνατότητα διερμηνείας στην ελληνική νοηματική γλώσσα.
1984
Βόλος - Ελλάδα
Η Uth ιδρύθηκε το 1984 και δέχτηκε τους πρώτους μαθητές της το ακαδημαϊκό έτος 1988-89.
Στοιχεία επικοινωνίας
Πρόεδρος της Ιατρικής Σχολής
Τηλ: +30 2410-685711 - 685712
Φαξ: +30 2410-685553
e mail: proedros-med@uth.gr
ταχυδρομική διεύθυνση
Ιατρική Σχολή - Σχολή Επιστημών Υγείας
Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, Βιόπολη
Πανεπιστημίου 3 - 41500 - Λάρισα, Ελλάδα